HAYATI DEĞİŞTİRENLER eTwinning PROJESİ

 

Her geçen gün teknoloji ve bilimde hızlı bir değişime ve gelişme olmaktadır. Amacımız bu hızlı değişime ayak uyduran bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerin zihnindeki yaşlı, gözlüklü, beyaz önlüklü, laboratuvarda çalışan, erkek bilim insanı figürünü ortadan kaldırmayı ve iyi bir bilim insanının özelliklerini anlatmayı amaçlıyoruz.

Amacımız; Bilimin doğasını, gerekliliğini ve önemini anlatmak, Bilimsel düşünme becerilerini kavratmak, İyi bir bilim insanının özelliklerini öğretmek,  Bireylerin zihnindeki gözlüklü, yaslı, beyaz önlüklü, erkek bilim insanı figürünü ortadan kaldırmak, Web 2 araçları kullanarak teknolojiyi derslerimize entegre etmeyi hedefliyoruz.

Projemiz ocak ayında başlayıp nisan ayında bitecektir. Her ay proje ortakları ile canlı toplantılar yapılacaktır. Yapılacak etkinliklere proje ortakları ile birlikte karar verilecektir. Anket ile belirlenen bilim insanlarının yaşamları araştırılacak, uygun web 2 aracı ve drama ile bilim insanları canlandırılacak, bilim insanları ile online söyleşi yapılacaktır. Bireylerin zihnindeki bilim insanları figürünü değiştireceğiz. Hızla gelişen teknoloji ve bilime ayak uyduran bireyler olmalarını sağlayacağız. Etkinliklerimizi e kitap ve sanal sergi yaparak yaygınlaştıracağız.

04-01-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi